Слухати онлайн:

Вівторок 2 вересня 2014
обзоры автоновинок kaps4karing.com
село ремонтное

Печемо «Сирник на пісочному тісті»

Хто бував на Західній Україні, і бодай раз сидів за святковим столом, той ніколи не забуде смаку печеного «сирника». Цей пиріг, нарізаний невеличкими шматочками, дасть !фору» багатьом новомодним десертам. Адже його ніжний смак та аромат, в поєднанніз пообідньою кавою творить просто дива. Готові взятися до роботи? Тоді випікаємо сьогодні десерт – «Сирник на пісочному тісті».
Тісто: 500 г борошна, 200 г вершкового масла або маргарину, 2—З ст. ложки сметани, 50 г цукру, 2 жовтки, цедра з 7а лимона. Начинка: 1 кг сиру, 10 яєць, 200 г цукру, 50 г вершкового масла, 150 г ізюму, 50 г манної крупи, 2—З варені картоплини, 2—3 горішки мигдалю.
Жир посікти з борошном, додати цукор, жовтки, натерті на густій тертці, лимонну цедру і замісити на сметані круте тісто. Поставити його в холодпе місце на 2 год. Потім тісто розділити: 2/3 покласти у змащену жиром тортівиицю і поколоти виделкою, а 1/3 залишити. Начинку приготувати так: сир пропустити через м’ясорубку, розтерти з цукром і розтопленим маслом, додаючи по одному жовтку, поки утвориться пухка маса. Вимішати її з ізюмом, піною збитих білків, тертим мигдалем, манною крупою, змеленою картоплею і викласти на тісто в тортівниці. З тіста, що залишилося, скачати тонкий валок і зробити з нього решітку зверху начинки, оздобити її половинками горіхів. Приготовлений сирник вмастити білком і пекти в гарячій духовці (210—220° С) протягом 45 хв. Виймати з тортівниці, коли сирник охолоне.