Як в Житомирі вирішують питання безперешкодного доступу людей з обмеженими фізичними можливостями до об’єктів соціальної інфраструктури

Питання безперешкодного доступу людей з обмеженими фізичними можливостями до об’єктів соціальної інфраструктури обговорювали учасники семінару, що відбувся у Житомирі. Його більш вузькою темою обрали співпрацю в цьому напрямку органів влади і громадських організацій:

«Більша половина учасників – це представники влади, це вже говорить про те, що влада як вміє, так реагує. Поки що. А для того, щоб це питання пішло трохи іншим шляхом, більш правильним, потрібно вчитися – і нам, і владі. І для цього ми збираємо такі семінари. Я не можу сказати, що у нас все дуже добре в місті і в області по створенню безперешкодного доступу, але не можу й сказати, що все так уже дуже й погано» – зауважила голова Житомирської громадської організації людей з інвалідністю „Молодь. Жінка. Сім’я” Неля Ковалюк.

Робота по спорудженню пандусів, зниженню бордюрів, встановлення звукових світлофорів та інші заходи в області проводяться вже давно. Якщо говорити про кількісні показники, вони цілком задовільні. А от до якості виникають запитання:

«З тих 1600 пандусів, що я нарахував, які у нас на сьогодні зроблені, відповідає нормам лише десята частина. Решта – обов’язково якийсь брак, якась недоробка» – це думка радника голови облдержадміністрації Юрія Журбенка.

«У нас далеко не все так погано», - парирує перший заступник начальника Головного управління праці та соціального захисту населення Валентина Усольцева:

«Ми не можемо сказати, що це питання зовсім не вирішується у нас, але сьогодні є проблеми» – каже чиновниця. Зрештою, учасники семінару констатували – поле для роботи широке і досягти результату можна лише спільними зусиллями.

Додати коментар

Захисний код
Оновити

Банер